Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام نصرالله پژمان فر، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره پروژه نجات دریاچه ارومیه یا همان تونل کانی سیب گفت: سازمان محیط زیست و دولت اعلام کردند که این پروژه یکی از مباحث جدی در حوزه محیط زیست است اما متأسفانه با برنامه ریزی صورت گرفته از همین الان مشخص است نه تنها مشکل دریاچه ارومیه حل نخواهد شد بلکه هزینه گزافی را به کشور تحمیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساساً خط انتقال آبی که در این پروژه برای انتقال آب به دریاچه ارومیه پیش بینی کردند حدود ۳۵ کیلومتر است که ظرفیت اسمی معادل ۵۰۰ میلیون متر مکعب دارد. باید در نظر داشت که این عدد ظرفیت اسمی است و ممکن است کمتر این عدد محقق شود.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی افزود: امروز دریاچه ارومیه برای اینکه بحران کم آبی‌اش حل شود ۱۵ میلیارد متر مکعب کسر آب دارد. با این احتساب اگر آب از طریق این پروژه با همان ظرفیت اسمی منتقل شود و هیچ نوع برداشت و تبخیری نباشد بحران دریاچه ارومیه ۳۰ سال دیگر رفع می‌شود که به نظر می‌رسد کار غیرممکنی است. هزینه‌ای که برای این پروژه نیز در نظر گرفته شده است ۱۰ هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: بررسی تمامی جوانب این پروژه نشان می‌دهد هیچ کار کارشناسی دقیقی صورت نگرفته است و دولت برای رفع بحران نتوانسته قدم مؤثری بردارد. لذا به نظر من اقدام جز یک شو تبلیغاتی نبوده (اعزام خبرنگاران از تهران به منطقه برای بازدید از پروژه) که منتج به حادثه برای خبرنگاران و جان باختن دو خبرنگار شد. با این حال مسئولین باید درباره این حادثه پاسخگو باشند.

پژمان فر در پایان تاکید کرد: این پروژه برای عده‌ای نان خواهد داشت و برای دریاچه ارومیه آب ندارد. با این اوصاف تمامی جوانب این پروژه در کمیسیون اصل نود مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت. گزارش‌های اولیه در حال تجمیع است و قطعاً به این پروژه ورود جدی خواهیم داشت.

کد خبر 5245114 میثاق بدیعی مقدم

منبع: مهر

کلیدواژه: دریاچه ارومیه سانحه تصادف نصرالله پژمانفر ستاد احیای دریاچه ارومیه هفته قوه قضاییه قوه قضاییه شهرداری تهران شورای شهر تهران سازمان تامین اجتماعی داوری واژگونی اتوبوس سیدابراهیم رئیسی آتش سوزی محیط بان حسن درویشیان سربازی میراث فرهنگی سانحه تصادف دریاچه ارومیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۷۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم

تین نیوز

آبراه پاناما ، یک آبراه غیرطبیعی است که توسط انسان در کشور پاناما به وجود آمده و اقیانوس آرام را به اقیانوس اطلس ارتباط می دهد. این آبراه که در جریان یکی از بزرگ ترین و دشوارترین پروژه های مهندسی در جهان ایجاد شده است یکی از سرشناس ترین و مهم ترین آبراه های جهان است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ویکی پدیا، در شرایطی که راه معمولی کشتیرانی میان شهرهای نیویورک و سان فرانسیسکو ۲۲۵۰۰ کیلومتر مسافت دارد، عبور از کانال پاناما این مسافت را به ۹۵۰۰ کیلومتر کاهش می دهد. در گذشته کشتی ها برای عبور از اقیانوس آرام به اطلس مجبور بودند آمریکای جنوبی را دور بزنند اما پس از ایجاد این کانال به طور مستقیم از اروپا به آمریکا و از آنجا به آسیای شرقی می روند.

کانال پاناما ۸۲ کیلومتر طول دارد و از باریکهٔ پاناما گذر می کند. کلمبیا، فرانسه و بعداً ایالات متحده قلمرو اطراف کانال را در طول ساخت و ساز آن کنترل کردند. فرانسه، کار بر روی این کانال را در سال ۱۸۸۱ آغاز کرد. اما به دلیل عدم اعتماد سرمایه گذاران درپی مشکلات مهندسی و نرخ بالای مرگ و میر کارگران متوقف شد. ایالات متحده این پروژه را در ۴ مه ۱۹۰۴ به دست گرفت و کانال را در ۱۵ اوت ۱۹۱۴ افتتاح کرد.

 

تاریخچه

ایده اولیه ایجاد یک آبراه در کشور پاناما به سده ۱۶ میلادی بازمی گردد. نخستین تلاش برای ایجاد این آبراه به سال ۱۸۸۰ و به رهبری فرانسوی ها مربوط می شود. پس از شکست این پروژه که به کشته شدن ۲۱۹۰۰ کارگر انجامید پروژه نهایی توسط آمریکایی ها ادامه یافت و در حدود سال ۱۹۰۰ به انجام رسید تا سرانجام آبراه در سال ۱۹۱۴ برای استفاده بازگردد.

ایجاد این آبراه ۷۷ کیلومتری با دشواری های بسیاری همراه بود. به نحوی که پس از پایان کار در مجموع ۲۷۵۰۰ کارگر (در مجموع دوره کار فرانسوی ها و آمریکایی ها) جان خود را از دست داده بودند.

این کانال به پیمانکاری مهندسی ارتش آمریکا ساخته شد.

مشخصات فنی نمایی از بالابر و پایین بر هیدرولیکی

در ابتدا فرانسوی ها قصد داشتند خشکی میان دو اقیانوس را به صورت کانال خاک برداری کنند که پروژه با شکست روبرو شد. در طرح بعدی آمریکایی ها برای کاهش حجم خاکبرداری تصمیم گرفتند از دریاچه بزرگی که در میان خشکی محصور بود استفاده کنند. ولی این دریاچه از سطح آب های آزاد ارتفاع بیشتری داشت و امکان ارتباط مستقیم اقیانوس به دریاچه نبود. در نتیجه به فکر ساخت بالابر و پایین بر هیدرولیکی افتادند.

حرکت کشتی ها

برای حرکت کشتی در این آبراه

به کمک بالابر هیدرولیکی در ابتدای کانال کشتی ها را از سطح آب های آزاد بالاتر می برند؛ کشتی زمانی که همسطح آب دریاچه قرار می گیرد در کانال مصنوعی ای که حفر شده است حرکت می کند و قطر دریاچه و در پایان در کانال دوم قرار می گیرد؛ به وسیله پایین بر هیدرولیکی در سطح آب های آزاد قرار می گیرد و سپس به مسیر خود در اقیانوس ادامه می دهد.

به طور متوسط ۸ تا ۱۰ ساعت طول می کشد تا یک کشتی از کانال پاناما گذر کند.

 

حجم ویدیو: 2.45M | مدت زمان ویدیو: 00:01:12 دانلود ویدیو آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه (فیلم)
  • ◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  • (ویدئو) لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • فیلم | تصاویر هوایی از لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • تصاویر اتصال 5 رودخانه به دریاچه ارومیه
  • تصاویر منحصربفرد از لحظه ورود همزمان ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • ساخت تونل عمودی 1.5 برابر برج میلاد توسط ایرانی‌ها