Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-05@01:15:51 GMT

حفاری تونل کانی‌سیب انتهای سال ۹۸ به پایان می‌رسد

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۶۴۴۶۴

حفاری تونل کانی‌سیب انتهای سال ۹۸ به پایان می‌رسد

فرهاد سرخوش گفت: حفاری این تونل براساس زمانبندی پیش‌بینی شده به پیش می‌رود و بزرگترین پروژه آب‌رسانی حوضه به حوضه همان کانال کانی‌سیب است

مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی گفت: حفاری تونل کانی‌سیب برای انتقال آب به دریاچه ارومیه، انتهای سال ۹۸ به پایان می‌رسد.

فرهاد سرخوش با اشاره به اینکه آذربایجان‌غربی نخستین استان کشور است که بیشترین چاه غیرمجاز سطح کشور را دارد اظهار کرد: در این رابطه تاکنون سه هزار و ۲۳ حلقه چاه در حوضه آبریز دریاچه انسداد یافته اما ۵۹ هزار حلقه چاه غیرمجاز در این حوضه وجود دارد و متاسفانه با حفاری بیش از اندازه چاه، سبب شده تا تمام حجم منابع آب زیرزمینی تخلیه و در نتیجه باعث نشست زمین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون بحث انتقال آب از دریای خزر به دریاچه ارومیه مطرح است گفت: این در حالی است که با مطالعات انجام شده، این دو آب با یکدیگر هم‌خوانی نداشته اما با وان ترکیه همخوانی دارد و از سوی دیگر طرح انتقال آب از دریای خزر به دریاچه ارومیه بسیار پرهزینه و زمان بر است، مگر اینکه شرایط به گونه‌ای پیش رود که نتوان آب مورد نیاز را از حوضه آبریز دریاچه ارومیه تامین کرد.

مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی تصریح کرد: اما اگر خواهان نگهداری دائمی حوضه آبریز دریاچه و ورودی دائمی آب در آن منطقه باشیم، چاره آن این است که چاه‌های غیرمجاز را در کل انسداد داده و بخش کشاورزی زراعی و باغداری خود را به سمت آبیاری نوین هدایت کنیم.

وی بیان کرد: هم اکنون بیشترین مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، بخش کشاورزی است و تنها با صرفه‌جویی در این بخش می‌توان به میزان چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب را به سمت دریاچه ارومیه هدایت کرد.

سرخوش به موضوع انتقال آب از حوضه زاب به دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: حوزه زاب، پربارش‌ترین حوزه و در واقع دومین حوضه در سطح کشور است که امسال ۵۶۰ میلی‌متر بارندگی در آن به ثبت رسیده است و بنابراین می‌توان با پایان بخشی تونل، انتقال حوضه به حوضه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه انتهای زمانبندی کار تونل، پایان سال ۹۸ است اظهار کرد: در این رابطه هم اکنون در سه شیفت به صورت پورتال ورودی و خروجی به صورت همزمان با دستگاه TBM حفاری شده و از پورتال میانی نیز به صورت دستی حفاری می‌شود.

مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی با بیان اینکه کل این تونل ۱۸ کیلومتر است افزود: خوشبختانه حفاری این تونل براساس زمانبندی پیش‌بینی شده به پیش می‌رود و بزرگترین پروژه آب‌رسانی حوضه به حوضه همان کانال کانی‌سیب است که در دست اجرا بوده و اگر به پایان برسد، با توجه به اینکه در چهار فصل سال آبرسانی خواهد کرد، جلوی تبخیر آب را تا حد بسیاری خواهد گرفت و بنابراین دولت اولویت خود را بر روی این پروژه گذاشته است.

وی با اشاره به انسداد چاه‌های غیرمجاز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: در این زمینه با توجه به وجود ۵۹ هزار حلقه چاه غیرمجازی و انسداد تنها سه هزار چاه، ستاد احیای دریاچه ارومیه مسئول انسداد نیست و شرکت آب منطقه‌ای استان، دستگاه اجرایی است و وارد عمل شده و سالانه با ابلاغیه‌ای که شده است، آنان باید سالانه سه هزار چاه غیرمجاز را انسداد می‌کردند.

سرخوش اظهار کرد: اما با توجه به اینکه در منطقه مباحث اجتماعی در این ارتباط به وجود آمد، برای همین دستگاه‌های اجرایی به فشار افتادند وگرنه اگر با برنامه زمان‌بندی به پیش می‌رفت، در این چهار ساله گذشته باید ۱۲ هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود می‌شد.

 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۶۴۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد

در پی انتشار تصاویری مربوط به برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه توسط کشاورزان در مسیر رودخانه گدار در فضای مجازی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی اعلام کرد: به اطلاع هم استانی‌ها می رساند روزهای گذشته برابر وصول گزارش مبنی بر برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه در مسیر رودخانه گدار بلافاصله بررسی‌های لازم به عمل آمد.

براساس اعلام این شرکت موتورپمپ‌های کار گذاشته شده، از بابت حق آبه کشاورزان روستا‌های همجوار با رودخانه گدار بوده که به جهت تعریض رودخانه برداشت حق آبه این کشاورزان با مشکل مواجه شده است و مقرر شده است؛ یک واحد ایستگاه پمپاژ توسط جهاد کشاورزی استان احداث گردد که برابر اعلام اداره جهاد کشاورزی به جهت طولانی بودن عملیات احداث ایستگاه پمپاژ این امر در سال‌های آتی محقق خواهد شد و به محض احداث ایستگاه حق آبه کشاورزان از این محل تامین خواهد شد.

شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی تاکید کرده است: این شرکت در کنار سایر ارگان‌های متولی احیای دریاچه ارومیه تمام تلاش خود را در جهت جلوگیری از هرگونه برداشت غیرمجاز آب در مسیر انتقال حق آبه دریاچه ارومیه به پیکره نگین فیروزه‌ای ایران می‌نماید و در این راستا از کلیه هم استانی‌های فهیم و عزیز تقاضا می‌شود احساس مسئولیت بیشتری در قبال حق‌آبه دریاچه ارومیه داشته و از هرگونه برداشت غیرمجاز در مسیر انتقال آب خودداری نمایند و این شرکت را در به انجام رساندن رسالت خود یاری نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه (فیلم)
  • (ویدئو) لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • فیلم | تصاویر هوایی از لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • تصاویر اتصال 5 رودخانه به دریاچه ارومیه
  • تصاویر منحصربفرد از لحظه ورود همزمان ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد
  • قرارداد یکی از بدترین خریدهای تاریخ میلان در انتهای فصل به پایان می‌رسد
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول